loader image

EBEC – locul unde ideile se transformă în rezultate

15 – 16 noiembrie 2019

În perioada 15-16 noiembrie 2019, BEST Iaşi, cu sprijinul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi,  va organiza cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului EBEC (European BEST Engineering Competition). Organizată încă din 2012, competiția are ca și scop testarea cunoștințelor inginerești și dezvoltarea abilităților de comunicare, planificare, ingeniozitate si prezentare. Evenimentul cuprinde trei activități distincte: Show&Tell, Team Design și Case Study.

Pe data de 15 noiembrie va avea loc Show&Tell, activitate la care reprezentanții unor companii din Iași și ai Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” își prezintă proiectele și ideile care vor reprezenta viitorul Iașiului. Prezentarea proiectelor va avea loc în cadrul Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplică, sala Hurmuzescu.

Pe data de 16 noiembrie va avea loc competitia EBEC, o  provocare pentru studenti ai Universității Tehnice să demonstreze abilitățile de ingineri. În a doua zi a competiției programul este împărțit pe două categorii: Team Design și Case Study.

În cadrul Team Design, echipele vor urmări construirea unor prototipuri din materiale neconvenționale, care să fie conforme cu cerințele probei.

La Case Study, echipele trebuie să găsească rezolvarea unei probleme de interes pentru societatea actuală. Cele două secțiuni vor avea loc în incinta Facultății de Construcții și Instalații.

 Pentru a se înscrie în competiție, studenții au posibilitatea de a forma echipe de maxim 4 persoane. Se acceptă și echipe incomplete, urmând ca formarea grupurilor de lucru să se facă ulterior.

 Cele mai bune echipe vor ajunge la etapa regională a competiției inginerești, pe care o  va găzdui Cluj, urmând ca pentru etapa finală, câștigătorii să meargă la Varșovia.

Cei care doresc să participe la această competiție sau doresc să afle mai multe detalii se pot înscrie pe ebec.bestis.ro până pe 11 noiembrie la una dintre categoriile competiției.

Sponsorul evenimentului de anul acesta este PCMADD.

Partenerii anuali ai evenimentului sunt: HILTI, Ascendis, Premian, Train2Perform, Crilia, Shatter, Promer Group, ITst, Master Escape, Boromir, Napolact.

Partenerii media ai evenimentului: WINK, IuliusMALL, Curierul de Iași, RESTART, FEST.ro

Mai multe detalii despre eveniment puteţi afla accesând site-ul nostru, ebec.bestis.ro sau pagina de Facebook EBEC Iași.

Contact:
Prelipcean Ionela
Responsabil Media EBEC, BEST Iaşi ionela.prelipcean@bestis.ro