loader image

Parteneriate

Parteneriate educaţionale

Parteneriatul Educaţional are ca obiectiv principal promovarea imaginii ambelor instituţii în mediul academic universitar şi preuniversitar, realizată prin identificarea, evidenţierea şi mediatizarea valorilor comune, prin dezvoltarea cooperării şi colaborării dintre cadre didactice, elevi şi studenţi, atât în aria ofertelor educaţionale ale semnatarilor, cât şi în aria extra-curriculară.

Realizarea unui parteneriat educaţional se face prin semnarea de către ambele părţi a unui acord (model acord de parteneriat). Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la următoarele adrese de e-mail: Ş.l. dr. ing. Mircea Teodor Nechita(mtnechit@ch.tuiasi.ro), Ş.l. dr. chim. Gabriela Antoaneta Apostolescu (ganto@ch.tuiasi.ro).

Activităţi desfăşurate  împreună cu partenererii nostri:


„Şcoala Altfel” – Program „Să știi mai multe, să fii mai bun!”

Din anul 2012, în calendarul cursurilor preuniversitare a fost introdusă săptămâna Şcoala Altfel: „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Pentru perioada programului Școala Altfel şi nu numai, Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului îşi manifestă disponibilitatea pentru realizarea următoarelor tipuri de activităţi:

  • vizite de studiu, cu prezentarea Facultăţii (se asigură accesul în laboratoare, sunt organizate o serie de experimente demonstrative etc.) 
  • „student pentru o zi” – elevii incluşi în acest program vor avea posibilitatea să participe, timp de o zi, la toate activităţile specifice vieţii studenţeşti din Campusul Tudor Vladimirescu 
  • lecţii deschise, demonstraţii ştiinţifice – susţinute de cadre didactice şi studenţi ai Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului într-un cadru oferit de instituţia dumneavoastră (laboratoare, săli de clasă etc.).

Pentru programări şi înscrieri ne puteţi contacta la următoarele adrese de e-mail: admitereficpm@gmail.com

Parteneri alături de Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului la aceste activităţi sunt:


„Zilele porților deschise”

Evenimentul, organizat periodic (de regulă, de două ori pe an) de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, se adresează în special elevilor de clasa a XII-a. Cu acest prilej pot fi vizitate toate facultăţile din componenţa Universităţii, astfel încât viitorii absolvenţi de liceu să dispună de o imagine de ansamblu asupra posibilităţilor de orientare profesională  oferite de politehnica ieşeană.

Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului are, pentru partenerii educaţionali, porţile permanent deschise, pentru toate clasele din ciclul de studii preuniversitare, vizitele putând fi efectuate în funcţie de disponibilitatea elevilor şi a cadrelor didactice. Pentru buna organizare a acţiunii este suficientă o programare telefonică sau prin e-mail. ( admitereficpm@gmail.com )


„High School Science Projects”


Concursul „Academician Cristofor Simionescu”

Proiectul ROSE – Reacționează Chimic cu Mediul de la TUIași

Proiectul ROSE – Experimentează și Descoperă Fascinația Studenției (EDFS)


Parteneri Industriali

Multumim sposorilor Teraplast SAPOLIMED COM SRLROMBAT (Bistrița), SC ROGAM PLAST (Salva) și SC Global Plast (Timișoara) pentru suportul financiar acordat, suport care a ajutat la o bună desfășurare a stagiului de practică de specialitate/ tehnologică a studenților anului III, specializarea Știința și Ingineria Polimerilor și a studenților din anul II domeniul Inginerie Chimică de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului Iași, desfăşurată în municipiul Bistrița în perioada 19-30 iunie 2017.

Sponsorizare Practică Studenți 2015-2017