loader image

Asociaţii studențești


Asociaţia Studenţilor Chimișți „CHEMIS”

Asociaţia Studenţilor Chimişti „CHEMIS” este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, cu 160 de membri activi, ce are ca scop susţinerea şi promovarea intereselor socio-profesionale ale studenţilor de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu”, sprijinirea activităţii de modernizare a învăţământului tehnic ieşean, asigurarea cadrului specific desfăşurării activităţilor profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, participarea directă la îmbunătăţirea condiţiilor de studiu şi de viaţă ale acestora, precum şi consolidarea relaţiilor cu mediile universitare şi de cercetare ştiinţifică din Iaşi, din ţară şi din străinătate. A luat fiinţă în februarie 1990, fiind cea mai veche organizaţie studenţească din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Având o echipă tânără, dinamică şi dornică de afirmare, ASC CHEMIS doreşte să se implice în prezent în proiecte sociale şi profesional de cât mai mare amploare, proiecte ce au ca scop îmbunătăţirea vieţii studenţeşti.

Evenimente ASC CHEMIS


BEST Iași

BEST Iaşi (bestis.ro) BEST, Board of European Students of Technology(www.best.eu.org), este o organizaţie studenţească apolitică şi non-profit în continuă dezvoltare care îşi propune să ofere oportunităţi de învăţare şi dezvoltare personală pentru viitorii ingineri încă din 1989. BEST este prezent în 83 de universităţi tehnice din 30 de ţări europene şi este vizibil pentru mai mult de 1.000.000 de studenţi în rândul cărora promovează spiritul european şi încurajează comunicarea şi lucrul într-un mediu multicultural. Este o organizaţie condusă de studenţi care funcţionează în beneficiul studenţilor, iar cei peste 1500 de tineri care fac parte din BEST formează un grup puternic şi unit care organizează evenimente atât pe plan local cât si internaţional.
BEST Iaşi are ca scop reprezentarea intereselor studenţilor de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi prin facilitarea comunicării dintre universitate-studenţi şi companii. Membrii BEST Iaşi sunt oameni cu potenţial care contribuie la soluţionarea creativă a problemelor studenţilor şi privesc voluntariatul ca o metodă de participare activă şi de educaţie nonformală. Prin evenimentele pe care le organizăm acoperim atât o latură academică în cadrul programelor de educaţie complementară cât şi nevoile studenţilor de implicare în evenimente cu caracter competiţional şi recreativ. În fiecare an încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor studenţilor, ale Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iaşi precum si ale partenerilor noştri, prin programe cât mai utile şi provocatoare.

 Board of European Students of Technology – BEST 

De 27 de ani voluntari în Europa, de 15 ani voluntari în Iași – Suntem o organizație de tineri activi ce caută în mod constant să aducă un plus de culoare în viața studenților de la Universitățile Tehnice. Prin diferite proiecte însoțite de un spirit multicultural ne concentrăm eforturile spre a dezvolta studenții din toate punctele de vedere.