loader image

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022

30 septembrie 2022

Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat în 25 țări, pe 30 Septembrie 2022 în peste 400 orașe europene. La Iași, în cadrul parteneriatului instituțional dintre Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi și Primăria Municipiului Iași, publicul va avea ocazia de a se întâlniri cu cercetători și oameni de știință ieșeni. Astfel, pe 30 septembrie 2022, în intervalul 8:00 și 17:00, la Palatul Braunstein (Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași) și locațiile partenerilor se vor organiza activități de comunicare a științei, ateliere, dezbateri, urmând ca după ora 17:00, pe Pietonalul Ștefan cel Mare, în corturile amplasate în fața Palatului Roznovanu, peste 100 de cercetători ieșeni să prezinte o parte din munca lor și îi vor introduce pe vizitatori în minunata și captivanta lume a științei, vor discuta despre cercetare, despre cum deservește nevoile comunităților, despre impactul cercetării asupra vieții noastre de zi cu zi., dar și despre oportunitățile de a urma o carieră în cercetare.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor promovate de Comisia Europeană în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie ce își propun să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Anual, în ultima zi de vineri a lunii Septembrie, evenimentul face știința accesibilă tuturor, prin activități științifice ce combină educația cu divertismentul, organizându-se expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

Vino să descoperim împreună universul științei și inovației!